Sinds 10 april 2015 werken we met een centraal oproepnummer voor de wachtdienst van de hele regio Brakel-Lierde (behalve Deftinge)-Zottegem-Herzele-Oosterzele-Aaigem-Burst en Sint-Lievens-Houtem:

09/360.35.00

Bel voor levensbedreigende aandoeningen steeds naar 112 !!!

Tijdens de week (van maandag tot en met donderdag) na 19u00 ‘s avonds hoort u een antwoordapparaat met doorkiezer:

Voor Brakel-Lierde druk op “1”, daarna wordt u doorverbonden met de huisarts van wacht van Brakel-Lierde.

Tijdens het weekend (van vrijdagavond 19u00 t.e.m. maandagmorgen 08u00) hoort u dit bandje niet en wordt u rechtstreeks doorverbonden met de onthaalmedewerkster van de wachtpost. Zij zal met u afspreken of er een raadpleging wordt vastgelegd of er een huisbezoek geregeld wordt. In de wachtpost zijn er steeds meerdere huisartsen aanwezig, ook uw eigen huisarts zal geregeld van wacht zijn in de wachtpost. Er is een goede samenwerking met de spoeddienst van het lokale ziekenhuis, zodat men – indien nodig – snel kan ingrijpen.

Tijdens de wachtdienst heeft U er sowieso alle belang bij om zelf naar de huisartsenpraktijk of -wachtpost te komen. Daar kan men u niet alleen snel helpen, maar ook in betere omstandigheden onderzoeken en verzorgen. Huisbezoeken worden voorbehouden voor patiënten die zich onmogelijk kunnen verplaatsen en een ruime wachttijd is mogelijk. Van elk contact krijgt uw huisarts een verslag.

De artsen passen de conventietarieven toe. Betalingen gebeuren bij voorkeur elektronisch! Breng steeds de volgende documenten mee: elektronische identiteitskaart (of ISI+ voor kinderen), kleefbriefjes van de mutualiteit en een lijst van de medicatie die u gewoonlijk neemt.

De huisartsenwachtdienst dient niet voor voorschriften voor chronische medicatie (contraceptiepil, bloeddrukmedicatie, slaapmedicatie,…), het uitschrijven van sportgeschiktheids- en andere attesten, het uitschrijven van allerhande attesten die kunnen wachten tot na de wachtdienst.

De huisartsenwachtpost bevindt zich in de Leeuwerikstraat 14a te 9620 Zottegem

Meer info vindt u ook op www.hwp-panacea.be